2011. szeptember 24., szombat

Suzy & Zsuzsi

Végre megint kezembe vehettem a gépet, pár kép erejéig, kicsit kiélveztem, hogy van csakély szabadidőm.:) Tegnap este Zsuzsiról csináltam képet a szobába, amihez a derítőernyőt és egy vakut használtam. Elég homemade megoldással van felfogatva, de ez inkább az összerakásba okozott nehéségeket.:) Még szeretnék beszerezni egy egyszerű vakut, hogy 2 pontos világítás legyen, de az arrébb van még.



 Ma kora délután Suzyra is jutott idő, így levittük a Duna-partra képezni egy kicsit. Annyira megérzi előtte, hogy megyünk, leállíthatatlan olyankor:) Kíváncsi leszek, mikor lesz megint időm fotózgatni. Végére pár kép Suzyról:





Tudják, hogy kell élni:)

2011. szeptember 15., csütörtök

Egy nap a városban

Szabadidő, az, ami az egyetem kezdete óta nem volt, de lám ma, a sportnapnak köszönhetően nem kellett bemenni. Ki is használtam az alkalmat és Gyureval elmentünk fotózni. Régi vágyam volt, hogy szociofotókat készítsek, legalábbis a magam szintjén. Elég nehézkesen vettem elő a tereken a gépet, teljesen hulla vagyok valahogy..:D A móricczról indulva kezdtük a fotózást, ahonnan a Gellért-hegyre vettük az irányt, ott felmentünk egy jó kis lesifotós helyre, bár nem sokminden történt arrafele..



Átgyalogolva Pestre a Fővám téren lőttünk párat. Szépen megcsinált park, körbe padokkal, padok hajléktalanokkal. Kinek mi az álláspontja, nekem nem tetszik, hogy ahogy megcsinálnak egy közhelyet, máris belepik a csövesek.



Gyure ötlete révén a Váci utcán folytattuk az "alkotások" gyarapítását.






Itt sikerült leülnünk egy padra, ami szerencsére árnyékos volt, mivel számomra 20 fok felett kánikula van:D A Gellért hill másik oldalára is felhúztuk magunkat, és körülbelül ennyi volt a mai nap. Jó volt végre megint fotózni, remélem lesz még több időm rá.




2011. szeptember 4., vasárnap

Fotózz klub nyíltnap

Gyureet sikerült meggyőznöm nemrég, hogy regisztráljon a fotózz klub nyílt napjára és jelenjünk meg rajta. Ma reggel 9re mentünk a TF épületébe, ahol először egy rövid regisztráció majd egy hosszadalmas bevezető várt minket. Ezt követte a fotózás: 6 beltéri és 2 kültéri helyszín volt a kattintgatásra, amelyeken végigmentünk. A tömeg iszonyat nagy volt, mindenki exponált, egy beállításról csináltak az emberek vagy 9 képet.. Eközben Gyureval előszeretettel látogattuk a Canon standot és kölcsönöztünk optikákat, vázakat. Gyure az 5D-re és a 1.4/24-esre volt ráakadva, én pedig az 1D mk IV, 70-200 2.8 IS duót teszteltem. Hát.. ha nem is a felszerelésen múlik a kép, hihetetlen nagy különbség van, ha valaki profi felszereléssel fotózik. Többet voltunk a szabadtéri helyszíneken, mivel kevesebben voltak és még levegő is akadt. Én magam tanulságos napot zártam, megérte elmenni.