2014. augusztus 31., vasárnap

Prága: állatkert

A Cseh főváros egyik nevezetességeként is említhetnénk az állatkertjüket. Nem a belvárosban található, viszont szintén a közlekedésnek köszönhetően nagyon hamar ellehet jutni oda is. A budapesti állatkertnél területben négyszer nagyobb, viszont ehhez hozzájárulnak azok a kifutók is amiknek a végét nem is lehet látni. Állatvilágban nagyjából ugyanazok találhatók meg ott is mint itthon, viszont nagyobb területen. Nem lehet megfeledkezni arról sem, hogy az állatkert egy magasabb és alacsonyabb pontja között libegővel is utazhatunk 20-25 koronáért, cirka 250 forintért.


Mivel az állatok nagyjából itt is ott is ugyanúgy néznek ki, leginkább az állatkertet próbáltam megörökíteni.









2014. augusztus 10., vasárnap

Prágai szösszenet

Júniusban volt szerencsénk kiutazni Prágába 4 napra, mely elég sűrűn telt, amit nem is bánok, mivel igencsak sok mindent sikerült megnéznünk. Vonattal mentünk és érkezéskor az állomáson nagyon segítőkészek voltak, ráadásul egy teljes Prága tömegközlekedését tartalmazó térképet kaptunk.



Elsőre természetesen a hotelt kerestük meg, ahol az utazás előtt körülbelül egy hónappal foglaltunk szobát. A foglaláskor kilehetett tölteni, hogy van-e valami személyes igényünk, "miértne?!" alapon beírtam, hogy ha van rá lehetőség jó kilátású szobát szeretnénk. Amikor megérkeztünk a szállodába -bár csak 2-től lehetett volna elfoglalni a szobát-, de már 1 órakor felmehettünk. Fel, a legfelső emeletre ahol összesen 3 standard szoba volt, tehát figyelembe vették a kérésünket. És ez jó volt. Az ablakból sikerült egy kis villamosos és autós csíkozódást fotóznom.


Természetesen nem a szobánkban voltunk 4 napot, hanem felkerestük Prága érdekességeit, látnivalóit.








További képek hamarosan.

Csapó Tamás: Lángoló Budapest - Háború és szerelem

Nemrég egyik kedves barátom megkért, hogy az egyik könyvéhez csináljak egy kis reklámvideót. Az alapelképzelés egy nagyjából egy perces, régi képekből összevágott slideshownak indult, és lett az alábbi kis videó:


Ha szeretnél Te is ilyesfajta videót, akkor keress bátran!
Akit megfogott a videó és szeretné megrendelni a könyvet, a videó végén lévő linken megteheti.