2015. július 28., kedd

Dickies kollekció fotózás

Bár kicsit megkésve, de felrakok párat a Dickiesnek készített képek közül. A képeket két alkalommal készítettük el, ami természetesen jó hangulatban telt, mindemellett remek stáb jött össze. A Dickies mind munkaruha mind utcai ruha kollekcióval rendelkezik, mindkét stílusnak nagy előnye hogy nehéz bármelyik más márka termékeihez hasonlítani az övékét. Bár ez mind saját vélemény, nyugodt szívvel mondhatjuk hogy igen egyedi ruhadarabokat készítenek, amihez természetesen kötlező volt az átlagtól eltérő képeket lőni.









A végére pedig a werk videó:


Fujifilm X100 - Első tapasztalatok

Egy gép, ami minőségben megüti a kezdő dSLR gépek szintjét, elfér egy nagyobb zsebben és a kinézete, köszönhetően a retro dizájnnak, lenyűgöző. Röviden így lehetne bemutatni a Fuji X100-at, de természetesen ez nem minden.


Rengeteg weblapon, köztük több magyar oldalon is kifejtik részletek, hogy miket tud és milyen technikai paraméterekkel rendelkezik, így erről nem írnék sokat, inkább a gyakorlati tapasztalatokat.
Első kipróbáláskor pont egy hidegfront érkezett a főváros felé, így jó alkalmam volt beledobni a mélyvízbe. A villámfotózáskor jól jött a beépített ND szűrő, ami 3 FÉ-t vesz el, így hosszabb záridőt lehet elérni. Ez a funkció hasznos napos időben is, mivel a 2-es rekeszt maximum 1/1000-es záridővel lehet fotózni.

f16, iso200, x*25s

Emellett kipróbáltam a kékórás, kézből, magasabb ison fotózást is, utómunka nélkül az iso1000 szinte észre sem vehető, viszont amikor elkezdem szerkeszteni, akkor már egyre jobban látszódik rajta a zajosság.

f4, iso1000, 1/30s

Régi képeket visszanézve a Canon 40D és az első generációs 5D közé tenném a zajszintet, amit egy jó értéknek találok.

f2, iso2500, 1/30s

Elsőre nekem nagyon megtetszett a gép, természetesen vannak kompromisszumok amikkel együtt kell élni, mint a fix objektív, ellenben alig lóg ki a vázból, és nagyon jól viselkedik együtt a szenzorral.

Néhány további kép az első napokból:

f4, iso400, 1/80s

f2, iso200, 1/450s

f4, iso200, 1/170s