2011. október 29., szombat

Suzy

Zsuzsival ma kivittük Suzyt a Duna partra képezni kicsit, elég régen volt már és tombolt benne az energia.:) Nem is írnék többet, beszéljenek a képek.

Most jön a bukfenc!


Lecsapott rá

Kormos



"Duna part"

Csepel

Csak Csepel miatt kerültek fel a képek, úgy nézze mindenki.:)

Nagyobb képekért katt




2011. október 27., csütörtök

Szimpla semmi

A mai matek gyakra fényképezővel mentem, így körbekérdeztem Ádámot, meg Jurijjt, hogy van-e kedvük jönni fotózni, Ádámnak a gépe otthon volt így ő nem jött, ám Jurij igen. Elsőre Juri benézett a  220voltba hátha megkapja az egy hónapja szervízben levő 50esét, vagy kap helyette egy másikat. Én addig kint vártam rá és elég fura (Ikarus 260?) buszokra lettem figyelmes. Elég érdekes fajzatok voltak, nem láttam még belőlük ilyet, mindkettőnek a hátulján klíma voltak felszerelve, ráadásul az egyik full fekete volt.

Módosítás: Megtudtam, hogy a Filmbsuz kft buszai, sminkelésre és egyéb dolgokra használják őket.

Nagyobb kéepkért katt

Majd Juri kijött az ideiglenes 50esével és elindultunk erre-arra, a többit már csak képekben. Tegnapival ellentétben ma alig csináltam pár képet, azok is elég erőltetettek lettek nagyrészt, de majd csak kilábalok ebből.:)





2011. október 26., szerda

Ferencvárosi pályaudvar

Ádámmal tegnap megdumáltuk, hogy géppel megyünk a suliba és órák után elmegyünk fotózni egyet. Mivel útközben bementem fotóstáskát venni így suli után hazacuccoltam és átpakoltam az új táskába, ami nagyon jó, talán kicsit nagy is.:)

Nagyobb képekért katt

Már régebben is elakartam menni (többször is) a Ferencvárosi pályaudvarra és a rendezőre, mivel Ádámnak is volt kedve ezért betájoltuk magunk, bár a rendező részéhez nem jutottunk el, nem tudtuk merre is van pontosan, de a pályaudvaron sikerült pár képet csinálni.









Rendező

Kis-Dacia, Szöcske


Szili

Most és most: Szili és Taurusz
Volt szerencsénk élőbe meghallgatni a Taurusz (Siemens 1047) szolimálását is indulásnál, bár az egy GySEV-es Tau volt. Aki nem tudná, hogy szolmizál: http://youtu.be/J1Yy-AOQcUs


Leakartunk menni a gépház fele, arra is jött egy dolgozó, aki bár mondta, hogy lelehet menni, de engedély kell oda, így visszaforudltunk és elindultunk a belváros fele, ahol átmentünk a szeretett egyetemünkön és a Szabadság-hídon.


"Bemész Megírod Egyes"


A fenti képnél kicsit próbálgattam mennyi zaj lesz a képen 3200as ISOnál.







A szokásosnál kicsit több képet csináltam, sajnos csak saját szemmel tudom értékelni a képeket.:)

2011. október 19., szerda

Hétköznap

Ma reggel úgy keltem, hogy beviszem az egyetemre a fényképezőt és csinálok pár képet. Mivel a Z épületben voltam a hatodikon, így kifele lőttem két képet, sajnos a pesti oldalt nem tudtam lekapni.

Nagyobb képért katt


Mivel a fix 50et vittem, tekintettel, hogy a tamron fokuszkalibráláson van, így manuálisan fókuszálgattam, egész pontosan, bár koncentrálni kellett és elég időigényes volt, de valahol el kell kezdeni.:D

Még egy képet csináltam várakozás közben, és egyet amint elsajátítjuk a szintnek megfelelő info programot.:D

Vesztőhely

2011. október 18., kedd

Műszaki ábrázolás

Mivel mostanába nem sok időm van elmenni fotózni így azt fotózom ami itt van, így történt, hogy megörökítettem csodálatos műszaki ábrázolás házimat, ahol végre normális rajzot kellett alkotni és magamtól megtudtam csinálni.:)


2011. október 15., szombat

Fiumei úti sírkert

Tibor (vlm) szervezésével ma jópáran ellátogattunk a fiumei úti sírkertbe, hangulatos fotóséta volt!:)

Nagyobb méretért katt!