2011. december 22., csütörtök

Fényfillamos

Gül Baba utca és Duna-part

Sikerült beszereznem egy Canon 1.8/28mm-es objektívet, amivel az első tapasztalataim nem voltak túl kellemesek, mivel nagyon lágy képe van, de majd erről később írok külön, amikor már megismertem az üveget.

Másnap kiakartam próbálni "élesbe" az optikát és a Gül Baba utca lett célba véve, Budán a Margit-híd felé található, én most jártam ott először, érdekes stílusa van, elég kihalt de egyedi ucca.



Majd gyalog át a Margit szigetre és keresni a témákat..:D


2011. november 26., szombat

100 éves a Gödöllői HÉV

A gödöllői HÉV 25-én ünnepelte 100-ik születésnapját, aminek alkalmából a cinkotai kocsiszínbe nyílt napot tartottak. Regisztráció alapján volt műhelylátogatás, a kinti részen pedig régi szerelvényeket, illetve munkagépeket állítottak ki.


Legelső helyszínen lehetett kisebb dolgokat venni, busztáblákat, öngyújtókat, jelzőtáblákat, maketteket és HÉV motorokat.
Innen áthaladtunk a forgóalvázjavítóhelyiségbe, ami megtalálható a többi kocsiszínbe is, ám motorokat csak Cinkotán javítanak.


Következő állomás a "kárpitos" terem volt. Itt végeznek mindenféle belső, esztétikai felújítást a szerelvényeken. A falon soksok műhelybe illő poszter díszelgett.



Ezekután még bementünk pár csarnokba, de ezeket már csak egybe.






Vezetőállás, meglepően kevés hely van a vezetőnek

Ez adja ki a hév tipikus kattogó hangját


Terepszögjavítás


Majd még kint megnéztük a kiállított szerelvényeket.




Az Örsön pedig még sikerült lekapni a nosztalgiavonatot is, amivel én kihagytam az utazást mivel a csepeli vonalon ez a típus még mindig közlekedik, és ez az átfestett példány is jön vissza Csepelre.


2011. november 16., szerda

Népliget

Ákossal multkor elmentem, mikor megvette a gépét, hogy megnézzem rendben van-e minden. Ma már elmentünk kipróbálni, legalábbis ő próbálgatta. Először a Józsefvárosi pályaudvarra akartunk menni, de levan kerítve az egész, így kihagytuk és átmentünk a Népligetbe. Nagyjából még sose voltam ott, max 1-1 részen, de rákellett jönnöm, hogy iszonyat nagy és vannak jó dolgok. Menet közben egy futó megkért, hogy csináljunk róla képet, talán pályázatra kellett neki.




Ha a lustság fájna...:D

Valamelyik héten, vagy nap szeretnék még visszamenni, elég keveset tudtunk így bejárni ma.

2011. november 11., péntek

The Badgers

Volt zenekarommal lementem a próbaterembe, és lőttem pár képet stúdiózás közbe. Sajnos elég keveset tudtam maradni, így a banda másik fele lemaradt a képekről, de lesz még alkalom fotózni. Hát élőben hallva a zenélést mégjobban megjött a kedvem ismét basszerozni, szóval már csak zenekar kell, vagy a meglévővel próbálni..:D Feri (a dobos) csinálta a felvételeket, amiket ha kész lesznek elfogok kérni és feltolni ide.:)











Röviden a zenekar története: Feri, Bence(gitáros) és én alapítottuk 3 éve a gimi tesiöltözőjébe, majd szépen alakult és fejlődik.:)

2011. november 4., péntek

Normafa

Tegnap nem tudtam elmenni Gyurival a Normafához mivel a szervízbe volt a gépem, így megbezséltük, hogy mecha után találkozunk. Mecha előtt mellettem Ádám kicsapta a gépét, hogy neki ma fotóznia kell, így magunkkal vittük. Fent igencsak szépek voltak a fények, alkalmas idő volt ahhoz, hogy túristafotókat csináljak.






Mióta ő fotózza Brad Pitt legújabb filmét 2 géppel jár

Természetesen letértünk az útról és az kisvasúthoz lyukadtunk ki, ahol megvártunk egy járatot, hogy lekapjuk, ám olyan semmilyen képet csináltam róla, hogy az egészben csak a várakozás volt jó, ahogy Gyureet leakarta csapni az egyik váltóskisgyerek egy vasúti talpfával. Ennek követkeményeképp Gyure képe bemozdult és kettétört a talpfa.. Erről sajnos nem adhatok ki képeket. 




Az orrvérzős gyilkos, avagy beszóltak a öregek