2013. december 29., vasárnap

Videózás

A napokban jelent meg a legújabb Kowalsky meg a Vega videóklipp, melynek készítésében -felvételekkel- részt vettem. A hullajózan cím nagyon találó a srácokra nézve.:)




2013. december 15., vasárnap

Karácsonyi öltözékbe borult Duna Corso

Nemrég kinéztünk a Vörösmarty térre, hiszen karácsonyi vásár ideje van, viszont rengetegen voltak, mozdulni sem lehetett, így élmény hiányában, a Duna fele vettük az irányt és Korzóra érve a Duna Corso étterem téli öltözékbe várt minket.



2013. szeptember 29., vasárnap

Árpád-kilátó

Merre is lehet menni egy ilyen borongós vasárnap délután? Például a 11-es busz végállomásnál található Árpád-kilátóba, Nagyon kicsi kilátó ám annál szebb kilátással a városra, tömeg nélkül. A kilátóhoz egy vékony meredek túristaút vezet fel, viszont nem kell kilométereket gyalogolni.




2013. szeptember 24., kedd

Videóklipp készítés

Bár kisebb filmeket már csináltam, ám az első teljes videóklippemet nemrég készítettem el. Egy esküvőre készült meglepetésként, ezúton is csak támogatni tudom az ilyen egyedi ajándékokat.:) A klipp a Bazilika környékén készült, forgatás közben látszott az embereken, hogy próbálják kitalálni ki is lehet az énekesnő. :) Az egész klippforgatás remek hangulatban telt, az eredmény pedig itt megtekinthető. A képminősége sajnos gyenge a youtube feltöltés miatt.




2013. szeptember 16., hétfő

Csajokat a színpadra!

Nemrégiben felkérést kaptam, hogy készítsek képet egy koncert beharangozó cikkjéhez. Egy nem mindennapi koncertről van szó, hiszen 3 zenekar, 3 női frontemberrel fog a színpadra lépni, rengeteg jó zenével. A koncert szeptember 28-án lesz a Trafik Klubban, beugró nélkül, mindenkinek ajánlott az ottlét.:) A fellépő zenekarok: Marchin' Guards, The Fleet Street, Miss Nothing and the Zombies (The Pretty Reckless tribute)

Kövess Facebookon is!
Csajokat a színpadra esemény: https://www.facebook.com/events/631859200171618





2013. augusztus 30., péntek

Széchenyi Emlékmű és Kilátó

Nemrégiben egy kis mászkálás során olyan helyre bukkantunk, amiről eddig nem tudtunk. Kis utcák és házak között a Széchenyi kilátó mutatta meg magát. Kissé elhanyagolt kilátó ez, és a kilátás is korlátozott a növényzet miatt, de annál szebb maga az épület. Aki esetleg felakarná keresni, az a Széchenyi-emlék és a Rege utca találkozásánál találja meg. Természetesen ha már ott jártam, nem maradhattak el a képek sem:






2013. augusztus 21., szerda

Csak egy ág...

Mérföldkőhöz értem (fotós) életemben, hisz szombaton megjelent a Kowalsky meg a Vega 10-ik szülinapjára készülő könyv, melynek borítóján és hátlapján kívül rengeteg képem szerepel magában a könyvben is. Hatalmas megtiszteltetés ez számomra és köszönöm a bizalmat Kowának és Csapó Tominak! :)


2013. június 9., vasárnap

2013. május 8., szerda

Audi A8 Hybrid

Pár napja volt szerencsém az ingolstadtiak környezetbarát luxus bálnájáról az Audi A8 Hybridről készíteni pár képet és kipróbálni.



A négykarikás bálnát egy 4 hengeres, 2 literes benzines motor -mely 245 lóerő leadására képes- mellett egy 54 lóerős villanymotor hajtja. A benzines és villanymotor össznyomatéka 480 Nm, melyet egy 8 fokozatú automata váltón keresztül ad át. A motor -az Audinál megszokott- első kerekeket hajtja meg.


A képeken keresztül nem érződik, hogy mekkora teremtményről is van szó, ám élőben jól érzékelhető volt, az autóemelő oszlopai között éppen hogy csak elfért. Egy ekkora autóban úgy gondolja az ember, hogy hatalmas csomagtartó van, ami igaz is az A8-ra, de nem a hybridre, ugyanis a csomagtartóban kaptak helyet az akkumulátorok, melyek a csomagtartó nagy részét elfoglalják.


Aki nem akarja, az is megtudja, hogy ez bizony hybrid Audi, mivel tele van ezzel a felirattal az autó, a matricázás mellett krómbetűkkel is kivan rakva a kocsi oldalára és hátuljára.


Több üzemmódközül is lehet válogatni, ami a hajtást illeti, az egyik üzemmód, hogy csak az elektromotort használja az autó, ám ekkor néhány kilométer megtétele után teljesen lemerülnek a csomagtartóban elhelyezett akkumulátorok. A normál utcaira hangolt üzemmód -valószínűleg az esetek 90%ban ezt használja, aki ilyen autót vesz- egy takarékos villany és benzinmotor kombinációját adja, ekkor enyhe gyorsításkor csak a villanymotor hajt, majd bekapcsolódik a belsőégésű erőforrás is.


Menet közben lehetőség van vitorlázásra is, mely enyhe lejtőn és egyenes úton jöhet létre állandó sebességnél, ekkor csak a villanymotor hajtja a bálnát, a benzinmotor nem vesz részt benne, viszont nem is áll le, csak az alapjáratot tartja. Az autó az ilyen takarékossági megoldások mellett képes 8 literrel is eljárni 100 km-en, ami egy 2 tonna körüli luxusautótól nagyon jó eredmény.


2013. április 14., vasárnap

Kowalsky meg a Vega - Barba Negra

Ismét részt vettem Kowáék fővárosi buliján, a Barba Negrában. Fotós szempontból ez a hely az egyik kedvencem, színvonalas világítással és "jó fotós helyekkel". A koncert ismételten király volt, főleg a várva várt új szám.:)







2013. március 26., kedd

Egy különleges képért megkell szenvedni

Sokak szerint csak a fényképezőn múlik, hogy milyen lesz egy kép, ám ennél sokkal több van egy fotó elkészítése mögött. Sokszor a legzordabb időben mutatja magát a legszebbnek a természet, ami jelen esetben közel 100 km-es szelet jelent. Sokszor jártam már fent az Erzsébet-kilátóban, viszont ilyen viharos szélben még sosem, a legfelső szintre képtelenség volt felmenni, mert szószerint fújta ki a kezünkből a fényképezőt a szél.



Az egész napnyugta gyönyörű volt, a többiek már kicsit sokallták, amikor 8-adszor mondtam, hogy még 10 perc és akkor lesz a legszebb a táj. :)


És miután 8-szor is kivártuk a csakmégtízpercet, ez a látvány tárult elénk:


Muszáj viselni az ilyen körülményeket, egy különlegesebb kép elkészítéséhez.:)

2013. március 17., vasárnap

Koldusasszony Budapesten - Pesti sors?!

Nemrégiben felkerült a Facebook oldalmra egy kép, Pesti sors címmel, mely a megszokottnál nagyobb visszhangot keltett az olvasók közt.

Facebookon publikált képem "Pesti sors" címmel

Valakik szerint a hölgy nem is önszántából koldul az utcán, hanem úgynevezett "főnökei" vannak, akik kiküldik őt, egyesek szerint pedig nem is szorulna rá. Én nem szeretnék álláspontot foglalni, mivel nem ismerem őt, viszont bárki bármit tud róla, szívesen fogadom üzenet formájában!

Deák téren

Sajnos egyre több hasonló látvány fogad minket Budapest utcáin. Örök kérdés, hogy az adott személy saját, vagy más hibájából került-e az utcára.




2013. március 6., szerda

Portfólió

A tegnapi nap folyamán egy régi kedves ismerősöm, Tündi járt nálam fotózáson. Önéletrajhoz kellettek neki a képek, melyeket stúdióban készítettünk. Ha Te is szeretnél magadról ilyen képeket, érdeklődj nálam bátran! :)




2013. február 18., hétfő

Zenekar fotózás, koncertfotózás

Az egyik legkedveltebb témám a zenészek, illetve zenekarok fotózása. Jónéhány éve, én magam is zenélek, egész pontosan basszusgitározok, részben ebből is adódik a zene iránti szeretetem. Első zenekari fotóimat a volt zenekaromról a The Badgers bandáról lőttem. Sokszor vittem magammal fényképezőt és örökítettem meg a próbák hangulatait. Egy zenekar létezhet örömzenélés miatt is, de mindenkiben ott van, hogy milyen jó is lenne koncertezni, kisebb-nagyobb klubokban. Akikben megvan ez az ambíció, azok általában olyan zenei szinten vannak, hogy egy klubkoncerten színvonalas produkciót tudnának nyújtani.


Az internet világában, különösen fontosnak érzem, hogy egy zenekarról legyen megfelelő minőségű promóciós, illetve koncertfotó elérhető, hiszen egy zenekart a rajongóik határoznak meg, legyen szó egy kezdő, illetve profi bandáról. Természetesen ez csak egy része a dolgoknak, viszont fotósként én ezeket emelném ki.


Én magam vállalom zenearok promóciós fotózását szabadtéren, illetve műteremben is, valamint koncerteken való fotózását. Néhány referenciám a témában: Gibson, Kowalsky meg a Vega, Rockinform magazin, Ryan Roxie, Hangszerarzenál stb. Bővebb információért írj az info@lugosifoto.hu e-mail címre.


2013. február 10., vasárnap

Kowalsky meg a Vega, Hendrix Reload turnékezdet

Múlt héten megkezdődött a Kowalsky meg a Vega és előzenekaruk, a Hendrix Reload klubturnéja. Legutóbb decemberben a Barba Negrában voltak hallhatók a srácok, a múlt hétvégén pedig Gödöllő után Debrecenben. A Hendrix Reload egy nagyon ígéretes tribute zenekar, nem nehéz kitalálni, hogy Jimi Hendrix számokat dolgoznak fel. Frici Rics a négyhúroson képes csodákat művelni, míg a ritmusszekció másik tagja Kátai Tomi a dobok mögül varázsol, nem szabad megfeledkezni Rácz Dávidról az állandó hangulatfelelős énekesről és persze Nagy Tomiról, aki keze alatt tanítanivalóan szólal meg a gitár. Kowáék az "újrégi" felállással álltak színpadra, tehát Kowa, Jimmy, Sóder mellett Vidák Robi "More" és Vajda Tamás "Chicano" tettek csodát gitárjaikkal. Akik jobban ismerik a zenekart tudják, hogy ez a felállás egy ütősebb keményebb stílusvilágot hoz magával, amit nem lehet kategóriába sorolni, hiszen ez a popos-rockos (Jimmy szavaival élve Zsivány pop) zene mindenki számára élvezhető.

Hendrix Reload az öltözőben
Kowalsky meg a Vega @Trafó club
Kowalsky meg a Vega @Trafó club

Hendrix Reload @Trafó club
Hendrix Reload @Roncsbár

Kowalsky meg a Vega @Roncsbár