2013. február 18., hétfő

Zenekar fotózás, koncertfotózás

Az egyik legkedveltebb témám a zenészek, illetve zenekarok fotózása. Jónéhány éve, én magam is zenélek, egész pontosan basszusgitározok, részben ebből is adódik a zene iránti szeretetem. Első zenekari fotóimat a volt zenekaromról a The Badgers bandáról lőttem. Sokszor vittem magammal fényképezőt és örökítettem meg a próbák hangulatait. Egy zenekar létezhet örömzenélés miatt is, de mindenkiben ott van, hogy milyen jó is lenne koncertezni, kisebb-nagyobb klubokban. Akikben megvan ez az ambíció, azok általában olyan zenei szinten vannak, hogy egy klubkoncerten színvonalas produkciót tudnának nyújtani.


Az internet világában, különösen fontosnak érzem, hogy egy zenekarról legyen megfelelő minőségű promóciós, illetve koncertfotó elérhető, hiszen egy zenekart a rajongóik határoznak meg, legyen szó egy kezdő, illetve profi bandáról. Természetesen ez csak egy része a dolgoknak, viszont fotósként én ezeket emelném ki.


Én magam vállalom zenearok promóciós fotózását szabadtéren, illetve műteremben is, valamint koncerteken való fotózását. Néhány referenciám a témában: Gibson, Kowalsky meg a Vega, Rockinform magazin, Ryan Roxie, Hangszerarzenál stb. Bővebb információért írj az info@lugosifoto.hu e-mail címre.


2013. február 10., vasárnap

Kowalsky meg a Vega, Hendrix Reload turnékezdet

Múlt héten megkezdődött a Kowalsky meg a Vega és előzenekaruk, a Hendrix Reload klubturnéja. Legutóbb decemberben a Barba Negrában voltak hallhatók a srácok, a múlt hétvégén pedig Gödöllő után Debrecenben. A Hendrix Reload egy nagyon ígéretes tribute zenekar, nem nehéz kitalálni, hogy Jimi Hendrix számokat dolgoznak fel. Frici Rics a négyhúroson képes csodákat művelni, míg a ritmusszekció másik tagja Kátai Tomi a dobok mögül varázsol, nem szabad megfeledkezni Rácz Dávidról az állandó hangulatfelelős énekesről és persze Nagy Tomiról, aki keze alatt tanítanivalóan szólal meg a gitár. Kowáék az "újrégi" felállással álltak színpadra, tehát Kowa, Jimmy, Sóder mellett Vidák Robi "More" és Vajda Tamás "Chicano" tettek csodát gitárjaikkal. Akik jobban ismerik a zenekart tudják, hogy ez a felállás egy ütősebb keményebb stílusvilágot hoz magával, amit nem lehet kategóriába sorolni, hiszen ez a popos-rockos (Jimmy szavaival élve Zsivány pop) zene mindenki számára élvezhető.

Hendrix Reload az öltözőben
Kowalsky meg a Vega @Trafó club
Kowalsky meg a Vega @Trafó club

Hendrix Reload @Trafó club
Hendrix Reload @Roncsbár

Kowalsky meg a Vega @Roncsbár